Фото: independent.co.ukФото: independent.co.uk

Француска странка Национално окупљање која је тријумфовала на изборима за Европски парламент у тој земљи и угрозила Макронову партију, има доследан став о питању суверенитета, поручује европосланик српског порекла Александар Николић, у разговору за “Вечерње новости”.

Као што желимо да Јерменија задржи свој суверенитет који је изгубила у Нагорно Карабаху, као што желимо да Украјина задржи свој суверенитет, исто тако желимо да Србија задржи свој суверенитет на Косову”
, поручује Николић чија је породица, иначе, пореклом из села Мијатовац, између Ћуприје и Јагодине.

Говорећи о циљевима партије Марин Ле Пен у Европском парламенту, Николић наводи да они желе заустављање таласа миграција, као и промену политика с огромним бројем норми које отежавају живот пољопривредницима. Идеја им је и повратак продуктивности индустрије, измена политике енергетског тржишта и омогућавање чланицама да грађанима струју продају по цени производње.

Проблеми су слични на целом континенту. Миграције, економски пад, дезиндустријализација. Европа практично не постоји у новим технологијама. Намеравамо да остваримо и технолошку деколонизацију, заједно са миграцијом коју данашња ЕУ охрабрује да би надокнадила слаб наталитет. За њих су грађани само бројке. А људи имају културу, вредности, схватање онога што је добро и лоше. Вредности једног Француза или Србина нису исте као оних који данас долазе из, на пример, муслиманских земаља Африке у којима се примењује шеријат – наводи Николић.

Извор: Србија Данас/Вечерње новости


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *