ДА СЕ ПРИСЕТИМО 07.03.2024 – Премијер Словачке Роберт Фицо изјавио је да Словачка не види ниједан разлог да призна сепаратистичко “Косово”, као и да ће и убудуће бити у групи неколицине земаља које о овом питању имају исто мишљење.

На питање да ли због тог става Словачка трпи притисак, Фицо каже да је већ навикао да, ако некада изговорите храбро мишљење и кажете истину, а не кажете оно што од вас очекују “либерални, прогресивистички медији”, постајете предмет критике.

“Ја сам у политици од 1992. године. Ово ми је четврти мандат. Не устајем ујутру дрхтећи од страха, хоћу ли и пети пут бити председник. Захваљујући томе могу слободно да говорим и имам слободу свог мишљења. Ако би био неки притисак на нас, ја не видим разлог за промену мишљења, када је реч о признању Косова”, рекао је Фицо.

Фицо је, говорећи о тренутној ситуацији у јужној српској покрајини цитирао словачку изреку “Ко жели да се туче, палицу ће наћи”.

Роберт Фицо је критиковао политику ЕУ, противио се слању оружја и војника Украјини, најавио вето за чланство Украјине у НАТО.

Премијер Фицо је оперисан и у свесном је стању, пише словачки портал dennikn.sк.

Политичар је задобио једну рану у рамену и две у стомаку. Шеф владе је оперисан у болници у граду Банска Бистрица, где је превезен хеликоптером.

Атентатор Јурај Цинтула

Човек који је пуцао на премијера Фица – 71огодишњи словачки песник Јурај Цинтула – био је оснивач тзв. “Покрета против насиља “. Ово је његов проглас из 2016.

Занимљиво је како сви данашњи антинасилници, левичари и либерали лако потежу насиље, па и оружје

Повезан чланци:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *