Процурела документа немачке владе потврдила монструозни план САД: Србија мора бити уништена

Необјављена документа немачке владе потврђују америчке планове да се уништи Србија, пише италијански портал АнтиДипломатико (L’AntiDiplomatico), објављујући екслузивно документа која ћемо приказати и ми данас. Ради се о отвореном писму немачког посланика и бившег потпредседника парламента Европе Вилија Вилмера тадашњем немачком канцелару Герхарду Шредеру у којем му јавља о резултатима конференције у Братислави, одржане годину дана након бомбардовања СР Југославије.

Закључци изведени на тој конференцији су више него монструозни. Силе НАТО су у детаље разрадиле план уништења Србије, наводећи између осталог да је то поправка пропуштене шансе америчког генерала Двајта Ајзенхауера да војно окупира Југославију након Другог светског рата.

Представници НАТО држава те су 2000. године нагласили као приоритет да јужна српска покрајина мора бити призната као независна албанска држава која би моментално постала НАТО чланица. Дакле, они никада нису намеравали да испоштују Резолуцију 1244. Штавише, СР Југославије је проглашена нелегалном државом.

Србија мора бити искључена из европског развоја“, наводи се закључцима конференције.

Писмо Вилија Вимера Герхарду Шредеру, стр. 1

Распарчавање државе и уништење једног народа као пример за остале

„Ова веома важна документација коју смо превели и комплетирали, потврђује на трагичан начин оно што је говорено, понављано и документовано од стране свих оних који су, без резерве и оклевања, одмах постројили против ‘хуманитарног рата’ према СР Југославији, идентификујући га као апсолутно агресиван рат, са објективним геополитичким и геостратешким намерама и циљевима уперени против права, демократије, слободе“, истиче се у чланку АнтиДипломатика.

Нажалост, ово није схваћено или многи нису жељели из „политички коректних“ мотива да схвате, наводи се даље.

Писмо Вимера Шредеру, стр.2

„Њихова нова ‘лабораторија’ управљања светом прилагођена је времену ‘људских права’ и ‘обојених револуција’, ‘хуманитарних интервенција’ и ‘одговорности да штите’, ‘слободама грађана’ итд. Свој први експеримент је имала на југословенском тлу и Србији“, наводи се у тексту.

Крајем априла 2000. године немачки посланик Вили Вимер пише писму Шредеру подсећајући га на конференцију одржану у Братислави коју су организовали представници америчког Стејт департмента и Републичког института за спољну политику.

Тема је била проширење НАТО-а на Балкан. Конференцији су присуствовали највиши функционери НАТО земаља (премијери, министри одбране, министри спољних послова), каже Вимер у писму.

Текст АнтиДипломатика о уништењу Србије

Портал подсећа да су на састанку учестовали и чланови најмоћнијих свјетских елита: Билдерберг групе, Института Карнеги, „Страног савјета“ Америке итд. Примећено је и присуство еминентног албанског и сепаратистичког интелектуалца из Приштине, „магната косовских медија“ и члана Билдерберг групе – Ветона Суроија.

Након конференције, 2. маја 2000. године потпредседник тадашњег Европског парламента и посланик Бундестага Вимер обавјештава Шредера о криминалим намерама учесника скупа против СР Југославије и српског народа, тј. плана НАТО лидера да се Србија „исецка“ и тако „онеспособи“ како више не би могла функционисати као независна балканска држава, подсећа се у уводу чланка.

Уништење Србије и повратак територијалности Римског царства

Докле иду амбиције, похлепа и злочинаштво европских и америчких лидера види се најбоље из извјештаја Вимера, који је закључке конференције свео на 11 тачака. Тражило се признање “Косова” осам година пре него ће званично бити признато, иако је Резолуција 1244 обавезивала све на поштовање граница Србије као независне земље. Из закључака се виде геостратешки и геополитички планови у којима људски животи и њихове судбине нису важне.

1. Учесници конференције захтијевали се да НАТО државе на најбржи могући начин, што је пре могуће признају независну државу “Косово”.

2. Учесници ове евроатлантске конференције прогласили су СР Југославију нелегалном државом, и пред Хелсиншким законом о неповредивости државних граница.

3. Европски правни поредак представља препреку за реализацију НАТО планова. За ове намере погоднији је амерички правни систем.

Писмо Вимера Шредеру, превод на енглески језик, стр. 1

4. Рат против СР Југославије представља поправку погрешног потеза генерала Ајзенхауера на крају Другог свјетског рата (да војно окупира Југославију). Америчке трупе морају овде бити стациониране на заувек, како би се исправила пропуштена прилика 1945. године.

5. Земље НАТО су ушле у рат против СР Југославије како би и де факто отклониле препреке и дилеме које су се појавиле након усвајања НАТО-вог новог „Стратешког концепта“ у априлу 1999. године, а који је представљао европски напор да се претходно обезбиједи мандат УН-а и ОЕБС-а.

6. Без омаловажавања веома важне касније легалистичке европске интерпретације како је НАТО интервенција ван граница Алијансе против СР Југославије била изузетак, јасно је да ово представља преседан, на који ће се било ко, било када, моћи по потреби позивати те да ће након овог примера услиједити многи други.

7. Било би добро, током наредног НАТО проширења да се поврати територијална ситуација између Балтичког мора и Анатолије каква је постојала за вријеме Римског царства, у време његовог највећег ширења и моћи.

8. Из ових разлога, неопходно је Пољску опколити са севера и југа са демократским земљама (читати чланице НАТО-а), док ће Румунија и Бугарска служити као коридор до Турске. Србија стога (највјероватније ради несметаног америчког војног присуства) мора бити искључена из европског развоја.

9. Северно од Пољске мора се у потпуности преузети контрола над изласком Санкт Петерсбурга на море.

10. У свим процесима, права људи на самоопредељење би морала да имају предност над било којим правилом и међународним законом.

11. Тврдња да је НАТО током бомбардовања Југославије прекршио сва међународна права, као и све одредбе међунарног права уопште није ни узимана у обзир“.

У закључку писма Шредеру, Вимер упозорава да су Американци спремни да прекрше све међународне правне норме како би остварили сопствене интересе, што је био узрок и претходна два светска рата.

Писмо Вимера Шредеру, превод на енглески језик, стр. 2

„Сила је изнад закона. Кад год јој се испречи међународни закон, он мора бити уклоњен“, наводи Вимер у писму и закључује:

„Када се тако нешто догодило са Лигом народа букнуо је Други светски рат. Начин мишљења који у обзир узима само лични интерес можемо описати само као тоталитаризам!“

Извор:Србске Новине


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

11 thought on “Србија Мора Бити Уништена – Процурела Документа Немачке Владе Потврдила Монструозни План САД”
 1. Ono sto je dato od Boga ostaje vecno koliko god neko hteo da unisti Srbiju. Mnogi su probali pa nisu uspeli a najmanje otimaci tuđe zemlje.

 2. Па нека сада ” европејци” пожуре у ту изопачену ЕУ која је одувек мрзела Србију и никада јој није добро мислила…

 3. Nisam čitao tekst,javljam se na naslov,
  Srpski narod je rekao njemačkoj:NE,
  i u prvom i u drugom S.ratu,!
  Izašao kao pobjednik!
  Treba se čuvat osvete,visi kao D.M.
  Lukavi su!

 4. Više puta se u tekstu pominje kancelar nemački Šreder. Da li je to isti onaj prijatelj Aleksandra Vučića Gerhard Šreder? Da li mu je dao kopije tih dokumenata pitam se pitam? Ili nije sudeći po redakciji jer je ovo predstavljeno kao exluziva, prvenac?
  Evo, mene ste prestrašili, razmišljam da sa Novog Beograda pređem preko Save ali nisam siguran više gde bih prešao? Pod nemačku upravu, američku, šiptarsku? Dajte precizne mape da se svi preselimo na vreme i tako izbegnemo nerviranje i dodatni stres.

 5. Mi ili srbija mali kamen od postanka nato kontrolisan .
  Mi vas ne mrzimo pazite ko god je rusio sbe imao teske posledice .
  Postovani molim zaboravite na srbiju zbog vas

 6. Нажалост, администратор нас није обавестио, КАДА су документа ПРОЦУРЕЛА. Коментатори на то нису обратили пажњу, а све је “процурело” одавно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *