Против садашњег посланика у Скупштини Србије а бившег министра сепаратистичке власти у Приштини тзв. “основно тужилаштво” у Приштини подигло је оптужницу против бившег председника Српске листе Горана Ракића, којег терети да није правилно доставио тражене податке у обрасцу за пријаву имовине, у својству министра за Заједнице и повратак.

Према оптужници, наводи се да је Ракић, у својству министра Министарства за заједнице и повратак, умишљајно поступио супротно члану 5. Закона о пријављивању, пореклу и контроли имовине високих јавних функционера, иако је био у обавези да пријави имовину у обрасцу пријаве имовине, није тачно доставио тражене податке.

У оптужници се наводи да Ракић у обрасцу за пријаву имовине достављеном 31. марта 2021. године није правилно доставио тражене податке за 2020. годину, односно није пријавио годишња примања остварена на радном месту помоћника у Високој Економска школа у Пећи и функционише у Јавном предузећу “Стандард” у Косовској Митровици.

Овим радњама Ракић се терети да је починио кривично дело из поглавља корупције „Непријављивање или лажно пријављивање имовинског стања, прихода, поклона или друге материјалне користи или новчане обавезе“, из члана 430. став 2. КЗ-а. сепаратистичких “власти” на Косову и Метохији. За ово кажњиво дело предвиђена је новчана казна и казна затвора од шест месеци до пет година.

У образложењу оптужнице се наводи да је Ракић, у изјави датој тзв. тужилаштву, у потпуности прихватио извршење кривичног дела и да је спреман да ступи у преговоре за признање кривице.

А тако нешто је за „Заклетву правде” 25. априла 2024. године потврдио и тзв. главни тужилац Основног тужилаштва у Приштини Зејнулах Гаши, када је сада оптужени Ракић виђен у објекту овог тужилаштва.

“Заклетва за правду” је покушала да ступи у контакт са оптуженим Ракићем, али је он био недоступан. / Заклетва правде

Извор: Заклетва за правду (Текст је преведен са албанског)

Ко је Горан Ракић?

Горан Ракић се заклео на устав сепаратистичке, тзв. владе у Приштини и био је министар у тој “влади”.

Горан Ракић и Александар Вучић су:

  • омогућили стварање војске сепаратистичке шиптарске квази државе
  • Ракић (под патронатом Вучића), као члан владе Аљбина Курија, је гласао да се експропријацију земљиште Срба на којима су направљена касарне и базне станице за РОСУ “полицију”
  • приморали српске судије да из система српског правосуђа пређу у сепаратистичко правосуђе
  • довели су РОСУ “полицију” на север Косова и Метохије, јер до доласка њихове власти тзв. РОСУ “полиција” није могла да се појави на север Косова и Метохије
  • омогућили да се “РКС” таблице прошире
  • срушили су барикаде на митровачком мосту и омогућили Албанцима да уђу на север Косовске Митровице
  • дали Албанцима посебан телефонски код, на тај начин су оштетили Телеком Србију за 70 милиона евра, пошто је толико Телеком Србија убирао од Интернет услуга
  • дозволили су да сепаратисти постане члан свих спортских међународних организација, чиме су допринели да српска деца не могу више да се баве спортом…

За више информација прочитајте:

Поред Горана Ракића имамо још једног агента у Скупштини Данијелу Вујичић! Такође је та особа изабрана за председицу Одбора за Косово и Метохију.

За више информација прочитајте:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *