Неувођење санкција Русији је по званичним властима у Србији главна мера патриотизма у Републици. На сваку критику или прозивку издајничке политике Александра Вучића према Косову и Метохији одговор власти гласи – али ми нисмо увели санкције Руској Федерацији. Изливима русофилије прикрива се издаја националних и државних интереса у јужној српској покрајини.

Тачно је да актуелна власт у Србији није увела санкције Русији као што је тачна и чињеница да та иста власт продаје оружје Украјини. Претпоставља се и постоји оправдана сумња да највећи део војне индустрије Србије ради за потребе Украјине.

Александар Вучић се брани тако што каже да он Украјини не продаје оружје него неким другим земљама а коме ће они то оружје да препородају то њега не занима. Закон у Србији каже другачије. А он каже да Србија тачно мора да зна име крајњег корисника српског оружја и да га одобри. Стога председник Србије не говори истину.

Немачка штампа као што је Ди Велт отворено пише да Србија има америчку подршку без обзира на стање људских права и диктатуру Александра Вучића само из разлога што продаје оружје Украјини. На састанку у Тирани где су били пристуни и председник Украјине Володимир Зеленски као и Александар Вучић договорено је да Србија своју војну производњу повећа са 60 на 100 посто. У ком правцу ће оружје да иде не треба ни мало сумњати.

Ово је данас нарочито битно за Украјину у ситуацији када због сукоба републиканаца и демократа у конгресу САД долази до проблема у испоруци наоружања Украјини. Сам амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил каже да је апсолутно задовољан сарадњом Украјине и Србије при чему о неким видовима сарадње може да се прича а о некима не.

У изјави Владислава Шуригина познатог војног аналитичара из Русије који је дао Соловјеву на првом каналу руске државне телевизије каже да се у белгородској области срећу гранате из Србије у масовном броју. До сада га нико није демантовао. Чуди да руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко током својих честих сусрета са председником Србије Александра Вучића не упозири на ове чињенице о снабдевању Украјине српским гранатама и муницијом. О томе ћути и Спутњик Србије. Сигурно је да због свог јавног мњења Руска Федерација не говори о овим чињеницама. Јер, забога, како може да Александар Вучић добитник највеће руске награде ордена Александра Невског буде испоручилац оружја Украјини којим се убијају руски грађани.

Куриозитет је да је председник Србије преко руског амбасадора Александра Боцан-Харченка честитао победу на изборима Владимиру Владимировичу Путину. А у исто време шаље гранате Зеленском. Добра подела улога. Једном честитке за изборну победу а другом муницију да би могао да ратује.

Косовска Митровица
12.04.2024. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

One thought on “Вучић честита победу Путину а Зеленском шаље гранате”
 1. OВАКО СТВАРИ СТОЈЕ:
  СУДБИНА СРБИЈЕ НЕ ЗАВИСИ НИ ОД СРБА
  Једном глупом народу ћу се рећи,
  ви сте тај народ, па се поносите.
  (ДРУГО ОТКРОВЕЊЕ , БГД, 1996.)
  Судбина Србије срећом не зависи ни од Срба, ни од дргугих народа. Да зависи од Срба досад од ње ни трага не би остало с обзиром на све грешке, које су чињене и с обзиром на то за киме се трчало и трчи, закључно са досад најпоганијим створом АВ.
  Са Србијом ће бити оно што Бог одлучи, а не Вучић, Ђилас, Бајден, Путин, Си нити иједна влада или Црква.
  Ако је Бог решио да нестане, нестаће.
  Ако не – неће.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *