Слађан Трајковић у судници (Фото Ким) Слађан Трајковић у судници (Фото Ким)

У тзв. основном суду у Приштини настављено је рочиште у случају бившег полицајца Слађана Трајковића, ког тзв. власти у Приштини оптужују за наводни ратни злочин против цивилног становништва 1999. године у Вучитрну, преноси радио Ким.

На рочишту је саслушан сведок тзв. тужилаштва Ш.Б. који је казао да је 1999. године протеран из Вучитрна где је живео са својом породицом.

Осим његове, како је додао, протеране су многе породице.

Сведок је истакао да га је наводно зауставила Полиција док је тражио уточиште за своју породицу. Када је наводно дао своје исправе, полицајац је, према речима сведока, рекао “Слађане, ево га овај што га тражиш”, те је Трајковић, како је испричао сведок, дошао и наводно га пушком ударио у главу и рекао му “ти си онај који је запалио кућу мојим ујацима”.

Сведок је испричао како је била намера да буде стрељан, али да су наводно полицијаци отишли након што су се чуле експлозије.

Након испитивања сведока настављено је од стране адвоката одбране Дејана Васића.

У правном тиму Трајковића је и Јелена Кривокапић, а суђењу присуствују и чланови породице окривљеног.

Васић: У мају могу да буду саслушани најважнији сведоци у случају Трајковића
Адвокати Слађана Трајковића, нису желели да коментаришу данашње излагање сведока тужилаштва.

“У овој фази поступка ми не желимо да коментаришемо сведоке и оно што су они изјавили. Мени је данас утисак оставио сам Слађан који је почео да се пред судом ослобађа, који је узео учешће у свом предмету, који је био активан и приликом саслушања овог сведока и мислим да је то највећа добит данашњег и претходних претреса које смо имали. Ми ћемо 17. наставити са другим сведоцима и мислим да у мају месецу можда и можемо да саслушамо најважније сведоке”, казао је Васић, преноси Ким.

“Ја не бих коментарисала изјаву данашњег сведока, могу рећи само да је по мом мишљењу био мало преопширан, говорио је о неким стварима које се не тичу Слађана и да му је то дозвољено да прича, зато смо остали овако дуго, иначе требало је да се саслушају два сведока и то ми је индикативно што је ово већ други сведок који се не одазива позиву суда. То су све сведоци тужилаштва, то је за мене данашњи утисак. Ово су све искусне судије, све иде како треба, поступак се поштује, свако ради свој посао, ми браниоци свој и све је како треба”, навела је Кривокапићева.

Наредна рочишта заказана су за 17. и 20. мај.

“Биће саслушана још два сведока тужилаштва, тако је предвиђено и за 20. да буду саслушана још два сведока. Не знам како ће бити са сведоцима који се нису одазвали позиву суда, да ли ће њих суд накнадно да позове, претпостављамо да хоће, да тужилаштво неће одустати од њих, јер су се позивали на њих као на кључне сведоке, видећемо шта ће бити”, казала је Кривокапићева.

Она је додала да поједини сведоци тужилаштва наводно говоре о самом догађају, али и оних који не спомињу Слађана, већ причају о атмосфери које је тада била.

“Кога ће на крају да позову, ја не знам”, закључила је адвокат Кривокапић.

Данашњем рочишту у Основном суду у Приштини присуствовала је породица окривљено, адвокат Васић истиче да Слађану то веома значи, преноси Ким.

“То је за целокупну јавност, нарочито на “Косову” важно, да се покаже да је поново данас у судници био и његов син, две ћерке, супруга, зет, ташта, снаја, да смо сви били ту. Зар би било ко, ко је урадио онакве ствари за које га оптужују допустио да цела његова породица буде ту. Они њему пружају снажну подршку и то свима нама, њему али и браниоцима пуно значи, а ја верујем да ће суд имати то у виду”, закључио је адвокат Дејан А. Васић

Слађанова супруга Сузана, казала је да са Косова и Меотохије не планирају да одлазе.

“То треба да буде јасна порука судији, тужитељки и свим правосудним органима, да наша породица Слађану даје подршку. Верујемо у правду и у Бога, самим и тим показујемо да је Слађан невин, он је овде, нема где да бежи, улагали смо кауцију. Овде смо као породица 25 година и намеравамо и даље да живимо на Косову јер немамо разлога да идемо одавде”, навела је она.

Сузана Трајковић подсећа да њен супруг има бројне здравствене проблеме.

“Слађан је прошле недеље имао проблеме са зубима, ишао је амбуланту код зубара. Шећер му је спао на два, дали су му слаткише јер је замало пао у кому, да ли од превеликих болова или анестезија није деловала, не знам шта је, сутра ћемо да одемо у посету па ћемо видети шта је. Слађан је дијабетичар и има цирозу јетре, за цирозу јетре су му укинули таблете има већ годину дана, а за шећер не знам када му их дају”, рекла је Трајковићева.

Подсетимо, Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра у Бошњачкој махали у Северној Митровици.

Извор: Ким/КоССев


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *