Председник Србије у васкршњој честитци грађанима Србије као и српским верницима у више наврата спомиње српске светиње на Косову и Метохији као и јужну српску покрајину као дела Републике Србије. Ово личи на ону народну – убица се увек враћа на место злочина. У више од дванаест година своје владавине председник Србије који се и на Миросављевом јеванђељу заклео да ће сачувати целовитост државе којом влада учинио је све да самопроглашена република Косово заокружи своју државност.

Али кренимо редом. Демонтирао је и предао сепаратистима у Приштини све што мирише на државу Србију на Косову и Метохији. Оно што НАТО пакт бомбама није успео то је Александар Вучић онако у миру све препустио нашим непријатељима. Зарад голог опстанка на власти предао им је полицију, судство, телекомникације, енергетику…

И не само то. Александар Вучић је кум у формирању војске Косова тако што је преко своје Српске листе омогућио да се промени устав самопроглашене републике Косово којим до тада они нису могли да имају своју војску.

Политичка тековина Александра Вучића је и долазак РОСУ полиције на север Косова и Метохије која до његовог доласка на власт ни у сну није могла да сања да се појави не овој територији.
Омогућио је да самопроглашена република Косово постане члан свих међународних спортских организација као и Олимипијског комитета.

Српске регистарске таблице као што су ПР, КМ, ГЛ, ПЕ и других градова са Косова и Метохије је изопштио са путева јужне српске покрајине. До његовог доласка на власт све оне су биле присутне широм Косова и Метохије.

Потписао је бројне уговоре и споразуме све на штету српске државности у јужној српској покрајини од Бриселског споразума до прихватања Француско-немачког предлога. Лицемер какав јесте тако се он бори за свето српско Косово и Метохију. У последњем Француско-немачком предлогу, што је и основа за узалак самопрглашеног Косова у Савет Европе, стоји у тачки два да Србија прихата независност, територијални интегритет и суверенитет самопроглашене републике Косово. А у тачки четири је и клаузула да Србија неће оспоравати улазак парадржавне творевине каква је самопроглашена република Косово у међунардоне институције и организације.

Током своје дванестогодишње владавине никада, и словима и бројкама – никада, није споменуо повратак више од 250 хиљада прогнаних Срба са Косова и Метохије. Чак напротвив, за време његове власти више од 50 хиљада Срба и то по подацима невладиних организације које нису наклоњене Србима отишло је у миру из свог завичаја.

Изузвев цвиљења, запомагања, јадиковања ништа није урадио на спречавању насиља и прогона Срба из јужне српске покрајине. Ћутке је прихватио да српска роба не буде присутна у свом јужном делу али зато не оспорава да за потребе самопроглашене републике Косово роба из свих делова Европе кроз Србију дође у јужну српску покрајину.

А сетимо се шта је још говорио у свих ових дванест година. Да ми на Косову немамо ништа, да се диви јунаштву турског цара Мурата а да се у исто време руга косовској епопеји, Небеској Србији и српском кнезу Лазару. И тај и такав говори о српским светињама а све је урадио да такве светиње оскрнави.

Сетимо се да је и убиство српске деце у кафићу Панда у Пећи приписао српским безбедоносним снагама а не албанским терористима. Када су породице убијене деце затражиле да их прими и да им објасни своја сазнања он више од пет година одбија да то уради.

Оно што још карактерише његову владавину јесте да Срби данас десет пута горе живе него пре његовог доласка на власт. Разлог томе је да њему Косово и Метохија служи само за личну трговину да би у преговорима са Западом на штету српских интереса остао што дуже на власти. То више није ни лицемерје, није ни издаја то је политичка перверзија председника Србије у лику Александра Вучића.

И како год он мислио за ова своја непочинства и за овако невиђену издају мораће да одговара једног дана за дело националне велеиздаје. То ће се десити оног часа када буде сишао са власти. Зато је и његова грчевита борба за српски трон али ни сав новац који је опљачкао од грађана Србије, а мери се већ у десетак милијарди евра, као ни Српска православна црква неће му помоћи да се одбрани од народног суда због тешке националне издаје. Неће му помоћи чак ни његов покрет за народ и државу који тако громогласно најављује.

Како радили тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица
08.05.2024. године Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије


Косово и Меотхија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *